dijous, 11 de juny del 2009

TORRE DE LES AIGÜES

Sortim al carrer Roger de Llúria el creuem i veiem una entrada que ens permet entrar a dins, hi ha una construcció l’interior d’una de les illes de l’eixample és la Torre de les Aigües, va ser construïda l’any 1870 per l’Arquitecte Josep Oriol Mestres i l’enginyer Antoni Darder i la seva funció era la distribució d’aigua als primers edificis de l’eixample.
Aquest espai des de 1993 és un jardí públic al qual s’hi pot accedir des de el carrer Roger de Llúria, entre Diputació i Consell de Cent. És una construcció de maó vist, de planta hexagonal amb reforços als vèrtex, que sosté un dipòsit de planta circular.A l’interior d’aquella illa utilitzaven un sistema d’aprofitament de les aigües del subsòl de la Torre de les Aigües.Les condicions de vida a les cases de l’interior de l’illa eren millors, degut a que no hi havia tant de soroll ja que vivien aïllats del soroll dels cotxes, hi havia més comunicació entre els veïns i arribava més llum solar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Grup 1 Credit de Síntesi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates